Een spannende missie

Zorg dat je de 3 objecten veilig aan de andere kant van de wereld krijgt
KPN Cyber Central

KPN is de grootste telecom- en ICT-dienstverlener van Nederland. Technologie, communicatie en verbinding gebundeld in een bedrijf. KPN (Specifiek Cyber Central) heeft een spel wat gespeeld werd om de samenwerking in teams te vergroten.

Het probleem

In dit spel moet je 3 waardevolle objecten in 3 rondes samen veilig naar de andere kant van de wereld zien te vervoeren. Een logistiek complexe operatie met vele valkuilen waar dingen mis konden gaan. Dit spel werd echter gespeeld met kaartjes, papier en pen en een groepsleider.

  • Fase 1Huidige spel in kaart brengen
  • Fase 2Verbeterplan opzetten
  • Fase 3Design, filmen en development
  • Fase 4Testen & deployen
Het spel duurde erg lang, was statisch en ingewikkeld en grafisch niet interessant.

De oplossing

De oplossing lag na overleg in het digitaliseren van het spel. We hebben besloten om de voortgang van de objecten te laten zien op een groot scherm en ieder team tijdens het spel heeft een ipad om keuzes op de maken en info op te ontvangen. Op het grote scherm gebeurde ook meerdere events. Zo kreeg je nieuwsberichten te zien als er een belangrijk moment plaatsvond.

Een nieuwe vorm

Het geheel hebben we in een nieuw jasje gegoten en meerdere tests gedraaid om de gebruiksvriendelijkheid te testen. Zie hieronder een aantal visuals van de omgeving, de trailer en een nieuwsbericht.

Naar de website

Resultaat

Snel een hoger kennisniveau onder personeel en businesspartners.

Resultaat

Helder inzicht in de aanwezige kennis.

Resultaat

Betrokken en enthousiaste gebruikers.